MUZEUL de HOCHEI

MUZEUL de HOCHEI
Muzeul De Hochei muzeuldehochei@gmail.com

Muzeul De Hochei

Am deschis aceasta pagina deoarece dorim sa punem in valoare tot ce inseamna hocheiul din Romania. Patrimoniu nu inseamna numai cladiri, inseamna si amintiri,inseamna si povesti adevarate, inseamna si meciuri pierdute frumos sau greu castigate, inseamna poze si articole de presa sau filme documentare, cupe castigate sau diplome, inseamna cantonamente petrecute impreuna, inseamna victorii si esecuri , inseamna emotii. Credem ca avem datoria sa nu lasam aceste lucruri sa se piarda. Copii nostri si nepotii nostri, copii copiilor nostri fie ca vor continua acest sport, fie ca nu, cred ca vor fi bucurosi daca vor gasi intr-o buna zi aceste documente despre parintii si bunicii lor.Copacul are mereu fructe trecatoare de la un sezon la altul dar radacinile raman pentru mult timp si seva din ele alimenteaza gustul fructelor. Radacinile noastre sunt amintirile noastre si vrem sa fie cat mai adanci pentru a da copacului cat mai multa stabilitate.Respectul pentru trecut este la fel de important ca si speranta pentru viitor. Impreuna, in prezent,avem posibilitatea sa avem grija de amandoua. Astfel am observat ca exista un bogat material poze, interviuri, filmari, cupe si diplome, istorii adevarate si povesti care am dori sa le grupam in acest loc ele fiind disparate pe paginile mai multor utilizatori nu ofera o imagine de ansamblu generoasa. Am fi foarte bucurosi daca ati posta tot ce aveti din hochei pe aceasta pagina urmand ca dupa un anumit interval de timp sa creem un sit special si sa scoatem un album aniversar.Totodata echipamente vechi( patine, crose, casti, etc) poze, diplome, cupe, medalii si tot ce ar putea avea legatura cu hocheiul sunt binevenite daca le pozati si le postati. Trecut, prezent si viitor toate intr-un singur loc. Ce este prezentul ? Este viitorul trecutului si in acelasi timp trecutul viitorului. Trecutul este in toate.Sa-l pretuim caci este nepretuit. Incercam sa colectam un vast material documentar ca sa putem realiza un ALBUM ANIVERSAR pana la sfarsitul acestui an cand se implinesc 90 de ani de la infiintarea Federatiei Romane de Hochei. Vrem sa organizam materialul documentar, pe ani si pe regiuni, dupa ce-l colectam incepand cu primele atestari documentare ale hocheiului si patinajului in Romania.Orice material legat de hochei de la poze,articole de ziar, cupe, diplome, medalii, inscrisuri, patine vechi, tricouri,crose, baze materiale, materiale video , filmari, interviuri absolut orice este legat hochei este binevenit. Fiind o initiativa privata speram sa identificam pana atunci si suficienti sponsori ca sa putem scoate un tiraj substantial.Astfel este foarte important sa putem extinde aceasta initiativa in toata tara si sa putem colecta documente din toate regiunile. Este necesar sa identificam pe cei ce sunt in viata, din fericire, sau pe urmasi, din pacate, pentru unii dintre ei si sa le putem spune povestea lor despre aceasta pasiune a vietii tuturor romanilor.Va multumim.


Thursday, January 23, 2014

Mihai Flamaropol - HOCHEI prin CULTURA

 21 noiembrie 1919, Bucureşti - d. 30 iunie 1985) a fost un fotbalist şi hocheist, antrenor de hochei pe gheaţă, scriitor pe teme sportive.
Biografie
A intrat în contact cu lumea sportivă încă din copilărie, când la doar 12 ani juca fotbal la clubul bucureştean „Gloria”. Cinci ani mai târziu, a început să practice hocheiul pe gheaţă la clubul „Telefoane”. După 2 ani se transferă la clubul „Juventus”, unde joacă fotbal şi hochei, în funcţie de sezon.
La vârsta de 32 de ani, o vârstă înaintată pentru sportul de performanţă, joacă la echipa de fotbal a clubului CCA. Calităţile de excepţie şi forma fizică deosebită, i-au permis să fie selecţionat şi să joace în meciuri internaţionale, pentru reprezentativa naţională de fotbal a României. În paralel a continuat să joace şi hochei, fiind unul din componenţii de bază ai echipei de hochei pe gheaţă a CCA. Împreună cu echipa de hochei a câştigat cinci titluri de campion naţional (în sezoanele 1953, 1955, 1956, 1958, 1959). În 1959 a fost declarat Maestru al sportului.
La 40 de ani, Mihai Flamaropol s-a retras din viaţa sportivă competiţională. Între 1952-1959 a activat ca antrenor de hochei pe gheaţă la CCA. A fost unul din cei care au contribuit la formarea primei generaţii de hocheişti militari ai CCA (din 1961 CSA Steaua Bucureşti). În această perioadă, echipa antrenată de el a câştigat 5 titluri de campioană naţională (în 1953, 1955, 1956, 1958 şi 1959). Ulterior a antrenat echipele de hochei pe gheaţă ale cluburilor „Ştiinţa” şi „Dinamo”, precum şi echipa naţională a României.
Din 1975 se dedică scrisului, activitate în care a dovedit un real talent. A scris lucrări de specialitate şi de reportaj, bazate pe experienţa sa de jucător şi antrenor.
În semn de cinstire a memoriei şi a activităţii jucătorului de hochei, patinoarul din cadrul Complexului Naţional Sportiv „Lia Manoliu” poarte numele „Patinoarul Mihai Flamaropol”.
Volume publicate

§  Hochei pe gheaţă (1962)
§  50 de ani de hochei în România (1976)
§  Amintiri din fotbal si hochei (1981)
§  Fotbal (1984)
§  Fotbal - cadran mondial (1984)
§  Fotbal - cadran românesc (1986)


§  Însemnările unui sportiv
Add caption
Add caption

Add caption







No comments:

Post a Comment